Revalidatie- en mobiliteitstraining

Jouw weg naar herstel en optimaal functioneren
Heb je net je fysiotherapie afgerond en vraag je je af: wat nu?
Na een niet-neurologische aandoening, zoals een botbreuk, operatie, blessure of bijvoorbeeld een specifieke knieklacht, merk je vaak dat de mobiliteit, stabiliteit en kracht rondom het getroffen gewricht of lichaamsdeel snel afneemt.
Dit gaat vaak gepaard met nog steeds uiteenlopende pijnklachten.

Tijdens de behandeling bij de fysiotherapeut of andere specialist lag de nadruk op het herstellen van de mobiliteit. Nu de behandelfase voorbij is, blijven er vaak bewegingsgerelateerde problemen en restklachten bestaan, zoals instabiliteit als gevolg van verlies van kracht, plaatselijk uithoudingsvermogen en coördinatie. 

Revalidatietraining, oftewel hersteltraining, is een zeer goede oplossing om dat weer te verbeteren. Daarbij is er, waar nodig, samenwerking met je huisarts en fysiotherapeut om ervoor te zorgen dat behandeling en training naadloos op elkaar aansluiten.

 

Waarom revalidatietraining?
In medische termen betekent revalidatie herstel na een ziekte of letsel. Het is gericht op het terugwinnen van je lichamelijke mogelijkheden om optimaal te functioneren. 

Revalidatietraining zorgt ervoor dat het lichaam na uitbehandeling of tijdens de behandelingsfase verder wordt voorbereid om opnieuw de dagelijkse activiteiten, werkzaamheden, hobby en sport zo soepel mogelijk en zonder pijn uit te voeren.

 

 

Wat zijn uw voordelen?
Als medisch personal trainer en paramedisch fitnesstrainer richt ik mij in mijn studio op jouw specifieke situatie en doelen met betrekking tot je schouders, nek, rug, heup, knie of enkel.

Ik assisteer je om de spierfunctie en -kracht, belastbaarheid, coördinatie, conditie en snelheid op een verantwoorde en veilige manier weer op te bouwen en te verbeteren.

Als extra en uniek voordeel kun je gebruik maken van gespecialiseerde massages in mijn massagepraktijk. Deze zijn gericht op het verbeteren van de doorbloeding en met name de mobiliteit in het getroffen lichaamdeel of gewricht,
Herstel wordt zo positief bevordert en de kwaliteit van leven
gaat daardoor weer flink vooruit.

Zodoende een verantwoorde en veilige manier van opbouwtraining. Stap voor stap wordt je op weg geholpen om je vroegere vorm terug te krijgen en je lichaam optimaal te laten functioneren.