functionele (sport)massagetherapie

Waarom?
Dagelijkse stressfactoren, zoals werkdruk, (repeterende) werkzaamheden, een zittende werkplekhouding en emotionele stress leiden vaak tot aanhoudende spierspanning.

Het resulteert in verandering in neurologische prikkels en tot overbelasting in bindweefsel, pezen, gewrichtsbanden en spieren.
Met als gevolg slechtere lichaamshouding, bewegingsbeperking, krachtverlies, pijn, kleine en grote ongemakken en slaapproblemen. Zodoende een slechter humeur!

Negatief gevolg is verminderde inspanning en productiviteit op het werk; thuis en tijdens het sporten. Dat is dan ook goed te merken emotioneel en te voelen in en rondom de schouders, nek, vingers, heupen, onderrug en benen.

 

De overbelasting van spieren en weefsel kan drie soorten veranderingen veroorzaken:
-     acuut trauma: scheuring, verrekking, kneuzing, etc.
-     micro trauma: zeer kleine beschadigingen door chronische overbelasting en                        constante spanning
-     hypoxia: zuurstofgebrek in spieren en weefsels door  verminderde bloedtoevoer

Deze veranderingen leiden tot stijfheid en daardoor zwakkere, "kortere", verdikte en slechter bewegende spieren en gewrichten. Dit veroorzaakt vaak pees- of slijmbeursontstekingen, tintelingen of een dof gevoel in arm, been en/of vingers door zenuwbeknellingen.

 

 

 

Wat is functionele massagetherapie?
Het heeft als voornaamste doel verbetering in de neurologische verbindingen te krijgen door het verlichten of wegnemen van de opgebouwde stress en spanning in de spieren. Daarnaast het ontspannen van spieren en bindweefsel en het specifiek en klachtgericht aanpakken van lichamelijke overbelastings- en houdingsklachten. Zodoende worden pijnklachten sterk verminderd.

In de functionele massagesessies op de electrische massagetafel behandel ik vanuit diverse tafelhoogtes met technieken vanuit de sport-, triggerpoint-, deep tissue- en active release-massage.
De keuze van de diverse technieken is afhankelijk van jouw situatie en specifieke behoeftes, want e
rvaring leert dat sportmassage vaak alleen niet genoeg is. 

Samen kijken we naar een oorzaak, zodat het niet alleen maar zeer tijdelijke symptoombestrijding is, maar vooral dat je bewust wordt over het ontstaan van je situatie.
Tijdens de sessies kunnen ook (mobiliteits)oefeningen gedemonstreerd worden in de trainingsstudio om die bewustwording te bevorderen, zodat je zelf actief kan bijdragen aan jouw herstel.

En waar nodig maak ik ook gebruik van diverse zeer krachtige massage-apparaten, waaronder de Thumper Maxi Pro: door de regelbare massagebollen voel je een sterke, vloeiende percussieve (kloppende) beweging heen en weer. Niet alleen maar op de huid, maar diep door alle weefsellagen heen!

 

 

Wat is het positieve effect?
Functionele massagetherapie verbetert de neurologische verbindingen door spieren en omliggend bindweefsel losser en soepeler te maken, waardoor zuurstofverversing en een betere bloedtoevoer naar weefsels en spieren ontstaat. Dit resulteert in verlichting of verhelping van mobiliteits- en pijnklachten.

In combinatie met mogelijke (mobiliteits)oefeningen verbetert jouw algehele conditie, beweeg je (weer) makkelijker en stabieler, verminder je het risico op blessures, ervaar je minder pijn en herstel je sneller.
Bovendien leidt dit tot een betere nachtrust, ontspanning en vooral dus een beter humeur, waardoor jouw kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert!

.

 

 Boek via deze link nu direct uw massage!
(u kunt even bellen of appen als uw gewenste dag of tijd bezet is, er is wellicht een mogelijkheid dat ik kan schuiven)

 

Specifieke klachten waarbij ik je van dienst kan zijn, zijn onder andere: 
-   schouder-, nek- en rugklachten
-   werkgerelateerde houdingsproblemen
-   lage rugpijn
-   Piriformis-syndroom en ischiaspijn
-   ITB syndroom

  fibromyalgie
-   tintelende, prikkelende vingers