functionele (sport)massagetherapie

Waarom?
Een constante opbouw van spanning in de spieren door o.a. sportactiviteiten, werkdruk, (repeterende) werkzaamheden, werkhouding en emotionele stress resulteert in verandering in neurologische prikkels. Daardoor overbelasting in bindweefsel, pezen, gewrichtsbanden en spieren door postuur- en houdingsverandering.

Met als gevolg bewegingsbeperking, krachtverlies, pijn, grote ongemakken en slaapproblemen. Zodoende een sterk verminder humeur.
Negatief gevolg is verminderde inspanning en productiviteit in het dagelijkse leven;
op het werk; thuis en tijdens het sporten. Dat is dan ook goed te merken emotioneel en te voelen in en rondom de schouders, nek, vingers, heupen, onderrug en benen.

 

Overbelasting gaat gepaard met veranderingen in het weefsel zelf, op 3 manieren:
-     acuut trauma: scheuring, verrekking, kneuzing, etc.
-     micro trauma: zeer kleine beschadigingen door chronische overbelasting en                        constante spanning
-     hypoxia: gebrek aan zuurstof door slechtere spier- en weefseldoorbloeding

Dit leidt tot stijfheid, zodoende zwakkere, "kortere", verdikte en slechter functionerende spieren. Daardoor ontstaan vaak pees- of slijmbeursontstekingen, tintelingen of een doof gevoel in arm, been en/of vingers door zenuwbeknellingen.

 

 

 

Wat is functionele massagetherapie?
Het heeft als voornaamste doel verbetering in de neurologische verbindingen te krijgen door het verlichten of wegnemen van de opgebouwde stress en spanning in de spieren. Daarnaast het "versoepelen" van spieren en bindweefsel en het specifiek en klachtgericht aanpakken van lichamelijke overbelastings- en houdingsklachten en daardoor het sterk verminderen van pijnklachten.

In de functionele massagesessies op de electrische massagetafel behandel ik vanuit diverse tafelhoogtes met technieken vanuit de sport-, triggerpoint-, deep tissue- en active release-massage. Ervaring leert dat sportmassage vaak alleen niet genoeg is. De andere gebruikte technieken zijn afhankelijk van uw situatie of de hulpvraag die u heeft. 

Samen kijken we naar een oorzaak, zodat het niet alleen maar zeer tijdelijke symptoombestrijding is, waarbij ook diverse (mobiliteits)oefeningen voorgedaan kunnen worden in de training-studio. Zo krijgt u ook bewustwording over het ontstaan van uw situatie en een aanpak, waardoor u er zelf iets aan kan doen.

En waar nodig maak ik ook gebruik van diverse zeer krachtige massage-apparaten, waaronder de Thumper Maxi Pro: door de regelbare massagebollen voelt u een sterke, vloeiende percussieve (kloppende) beweging vertikaal heen en weer. Niet alleen maar op uw huid, maar diep door alle weefsellagen heen!

 

 

Wat is het positieve effect?
Functionele massagetherapie verbetert de neurologische verbindingen door het los en soepel maken van de spieren en omliggend bindweefsel, het verkrijgen van zuurstofverversing en een betere doorbloeding naar het weefsel en de spieren, waarbij specifieke mobiliteits- en pijnklachten vaak worden verholpen.

In combinatie met mogelijke (mobiliteits)oefeningen vanuit de training-studio verbetert uw conditie, beweegt u (weer) veel makkelijker en stabieler, heeft u minder kans op blessures, zijn er minder pijnprikkels en volgt sneller herstel.
En uiteraard ....... met name een beter slaappatroon, ontspanning en een goed humeur!

Zo bent u in staat de dagelijkse gang van zaken weer makkelijker en beter te doen, waardoor de kwaliteit van leven flink verbeterd.

 

 Boek via deze link nu direct uw massage!
(u kunt even bellen of appen als uw gewenste dag of tijd bezet is, er is wellicht een mogelijkheid dat ik kan schuiven)

 

Specifiek kan ik u van dienst zijn bij:
-   rotator cuff / schouder- / nekklachten
-   werkgerelateerde houdingsklachten
-   lage rugpijn
-   Piriformis syndroom en Sciatic pijn
-   ITB syndroom

  fibromyalgie
-   tintelende vingers