Revalidatie en mobiliteitstraining

Klaar met fysiotherapie. En nu?
Na een niet-neurologische aandoening (b.v. een botbreuk, operatie of een a-specifieke knieklacht) neemt de mobiliteit, stabiliteit en kracht rondom het aangedane gewricht of lichaamsdeel zeer snel en sterk af. Aangevuld met milde tot hevige pijnsensatie.
De fysiotherapeut of andere specialist zorgt in de behandelfase na de aandoening voor de direct noodzakelijke verbetering in mobiliteit.

Na uitbehandeling ervaart men vaak nog bewegingsklachten, zoals instabiliteit door kracht- en daardoor coördinatieverlies en verminderd (lokaal) uithoudingsvermogen. Revalidatietraining, oftewel hersteltraining, daarna is de beste oplossing om dat weer te verbeteren. Daarbij is er, waar nodig, samenwerking met huisarts en fysiotherapeut tussen behandelen, therapie en trainen.

 

Waarom revalidatietraining?
In medische termen betekent revalidatie herstel na een ziekte of letsel. Het vereist een heel andere aanpak dan een standaard fitnesstraining om lichamelijk weer zo goed als mogelijk te bewegen en functioneren. Door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.

Revalidatietraining zorgt ervoor dat het lichaam na uitbehandeling of tijdens de behandelingsfase verder wordt voorbereid om opnieuw de dagelijkse activiteiten, werkzaamheden, hobby en sport zo goed mogelijk toe te passen en pijnvrij uit te kunnen uitvoeren.

 

Wat zijn uw voordelen?
Als medical personal trainer en paramedisch fitnesstrainer richt ik mij vanuit mijn studio op uw doelen, wensen en mogelijkheden ten aanzien van schouder, nek, rug, heup, knie en enkel. Ik assisteer u om onder andere de spierfunctie/kracht, snelheid, belastbaarheid, coördinatie en de conditie verantwoord, veilig en resultaatgericht weer verder te verbeteren. Deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden bij iedere beweging.

Als extra voordeel maakt u tevens gebruik van specifieke massages in mijn massagepraktijk, waarbij in het aangedane lichaamdeel de doorbloeding en vooral de beweegbaarheid sterk verbeterd wordt, wat herstel positief versneld en de neurologische prikkels verbeterd.

Door revalidatietraining met gerichte massagesessies te combineren, heeft u dus een uniek voordeel in herstel, want u beweegt weer sneller, makkelijker, pijnvrijer en soepeler in het dagelijkse leven, op het werk, met uw hobby of tijdens het sporten. De kwaliteit van het leven gaat daardoor weer flink vooruit.

Zodoende een verantwoorde en veilige manier van opbouwtraining, gebaseerd op de huidige inspanningsfysiologie en trainingsleer, en geeft zo stap voor stap de clienten hun vorm terug.